Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Doktori Iskola
 DEBRECENI EGYETEM
FOGORVOSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 

(FODI)
 Főoldal 
 Oktatók 
 Dokumentumok 
 A doktori iskola tanácsa 
 Témakiírások 
 PhD hallgatóknak 
 PhD védések 
 Hírek, információkDebreceni Egyetem Fogorvostudományi Doktori Iskola 
 Kollaborációk 
 Ösztöndíjak
  Pályázatok
Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Doktori Iskola
 
 Közzététel 
 Linkek 
 TÁMOP 4.2.2. ... 
  Utolsó módosítás:
2018. július 23.
  Webmester: Antal Adrián

   HÍREK, INFORMÁCIÓK
(AZ ARCHÍVUM IDE KATTINTVA MEGNYITHATÓ!)


Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Doktori Iskola

AZ ORVOSTUDOMANYI DOKTORI TANACS HIREI

PHD KEPZESRE JELENTKEZOK ES TEMAVEZETOIK FIGYELMEBE!

A DE Orvostudomanyi Doktori Tanacs POTFELVETELI PALYAZATOT hirdet a 2018/19-es tanev I. feleveben indulo szervezett (allamilag tamogatott nappali es levelezo tagozatos) PhD kepzesre. A kepzesre mar diplomaval rendelkezo vagy azt legkesobb a 2018/2019-es tanev I. szemeszterenek kezdeteig megszerzo palyazok jelentkezeset varjak.
A jelentkezeseket 2018. julius 18-tol lehet beadni. Beadasi hatarido: 2018. augusztus 29.
A PhD kepzesre torteno jelentkezeshez KIZAROLAG a 2018/19-es tanev I. felevere ervenyes jelentkezesi lap hasznalhato, amely az alabbi linken erheto el:
https://www.dropbox.com/sh/w7xz015jd5myl0y/AABOI_vYbqfAOppL7gCJPDWfa?dl=0

A jelentkezesi lap elektronikusan is igenyelheto, ekkor a phd@unideb.hu cimre kell kuldeni az igenyt.

- Az osszes szukseges alairassal ellatott jelentkezesi lapot es a mellekleteket, valamint 1 darab felcimzett (sajat, ertesitesi cimukkel) es felbelyegzett valasz boritekot postai uton kell bekuldeni az alabbi cimre (a boritekra ra kell irni, hogy PhD POTFELVETELI):
Orvostudomanyi Doktori Tanacs
Debreceni Egyetem
4002 Debrecen, Pf. 400.

- A jelentkezesi lapot es a mellekletek egy reszet (a jelentkezesi lapon kulon kiemelve) elektronikus formaban is be kell nyujtani a phd@med.unideb.hu cimre, ugyancsak augusztus 29-i hataridovel.

A Doktori Szabalyzat alapjan egy felveteli idoszakban egy oktatohoz legfeljebb 2 hallgato veheto fel es egy oktatonak egyidejuleg maximum 6 aktiv doktorandusza lehet (az osszes doktori kepzest beleertve, amelyben reszt vesz). Kizarolag a doktori adatbazisban (www.doktori.hu) is meghirdetett temakra lehet jelentkezni. A temahirdetessel kapcsolatban az oktatok keressek az illetekes doktori iskola titkarat!

ODT ULES, NYARI UGYINTEZES

Az ODT soron kovetkezo ulesere a kerelmek beadasi hatarideje: 2018. szeptember 13., CSUTORTOK

A nyari idoszakban az eljarasra bocsatasi es egyeb kerelmeket benyujtokat az ODT titkar 2018. julius 16. es 26. kozott, valamint augusztus 28-tol fogadja elozetes, e-mailben (csoma.eszter@med.unideb.hu) torteno idopont egyeztetest kovetoen.

Julius 27. es augusztus 27. kozott az eljarasra bocsatasi kerelmek befogadasa, illetve egyeb, a DT titkar hataskorebe tartozo ugyek intezese SZUNETEL.

A PhD irodaban a teljes ugyintezes julius 16. es augusztus 21. kozt szunetel. Halaszthatatlan esetben kerjuk, ez ido alatt irjanak a bessenyei.eva@unideb.hu cimre! Augusztus 21. utan a PhD iroda fogadooraban es e-mailben is elerheto.

A nyari idoszakban nyilvanos vita es doktori szigorlat lebonyolitasara nincs lehetoseg. Nyilvanos vita es doktori szigorlat (a hataridohoz kotott tennivalok miatt) szeptember 14-tol bonyolithato (a szukseges, megelozo ugyintezes ezzel kapcsolatban a fent megadott idopontokban lehetseges). Egyeni kepzesre felvetelt nyert jelentkezok komplex vizsgaja augusztus 22-tol bonyolithato le.

PHD OKTATOK FIGYELMEBE!

A 2017/18-as tanev masodik felevere meghirdetett PhD kurzusok es kutatasi kreditek teljesitesehez kerjuk, a kurzust meghirdeto oktatok otfokozatu jegy beirasaval igazoljak 2018. augusztus 31-ig a Neptun rendszerben! A hallgatok kreditszerzese csak az erdemjegy Neptunban valo rogzitesevel valik ervenyesse. Azon hallgatok eseten, akik meg rendelkeznek leckekonyvvel, az erdemjegyeket a leckekonyvbe is be kell vezetni, ennek hatarideje augusztus 31.

A PhD kepzes uj rendszerenek elindulasa miatt a kutatomunkaert kapott kreditek igazolasa eltero az uj, illetve a regi rendszerbe beiratkozott hallgatok eseteben:
(1) Uj kepzes:
A tanulmanyaikat 2016. szeptember 1-en vagy azt kovetoen kezdo hallgatok eseten a kepzesi-kutatasi szakaszban (kepzes elso negy feleve) a kutatasi tevekenyseg elismeresere szolgalo krediteket a ?Kutatas I-IV. (2016.09.01-tol indulo kepzes)? elnevezesu targy adott temavezeto neve alatt meghirdetett kurzusanak felvetelevel es igazolasaval lehet teljesiteni.
(2) Regi kepzes:
A tanulmanyaikat 2016. szeptember 1. elott kezdo hallgatok eseten nincs valtozas, tovabbra is a ?Kutatas? elnevezesu targyat kell felvenni az adott temavezeto neve alatt.

A Debreceni Egyetem Doktori Szabalyzata alapjan a KUTATAS kurzusok leigazolasanak feltetele a hallgato altal keszitett irasos beszamolo. A hallgato es a temavezeto altal alairt beszamolot a felev lezarasat kovetoen az illetekes DI vezetesehez kell eljuttatni. Az orvostudomanyi teruleten mukodo iskolakra vonatkozo beszamolo templatja megtalalhato az Orvostudomanyi Doktori Tanacs Mukodesi Szabalyzataban, illetve beszerezheto a DI titkaroktol, akik az iskolaban ervenyes eljarasrendrol is tajekoztatast nyujtanak.

A 2018/19-es tanev elso feleveben PhD kurzust hirdetni kivano oktatok kurzusuk adatait juttassak el az illetekes doktori iskola titkarahoz. A felev a PhD kepzesben szeptember 1-en indul.

PHD HALLGATOK FIGYELMEBE!

A 2018/2019-es tanev I. felevere a felsobb eves PhD hallgatok regisztraciojanak idopontja: 2018. szeptember 3-14. A regisztracio elektronikusan tortenik a NEPTUN rendszerben.

Osztondijat csak regisztralt hallgatok kapnak!
A regisztracio feltetele a megfelelo Kutatas kurzus (27 kredit) teljesitese az aktualis felevet megelozo aktiv felevben.

A PhD tanulmanyaikat most kezdo hallgatok regisztracioja szemelyesen tortenik a PhD Irodan.
Ennek idopontja: 2018. augusztus 29-30 (10-13 ora).

Üdvözlettel:
Csoma Eszter
ODT titkár

dr. Csoma Eszter
adjunktus
Orvosi Mikrobiologiai Intezet
Debreceni Egyetem
4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
Tel: +36 52 255 425* * *


PH.D. HALLGATÓI SZIMPÓZIUM 2018* * *


Tisztelt Témavezetők, Kedves Hallgatók!

Értesíteni szeretném Önöket, hogy 2018-ban is megrendezésre kerül a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Doktori Iskola (FODI) és a Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola (KODI) Ph.D. hallgatóinak éves szimpóziuma. A rendezvényre június 25-én kerül sor.

A szimpóziumon minden másod- és harmadéves hallgatónak (nappali és levelező egyaránt) kötelező előadnia. A két előadás előfeltétele a fokozatszerzésnek, hiányukban a doktori fokozat nem ítélhető oda.


Az alábbi hallgatók esetében vált időszerűvé előadás tartása :

dr. Balogh Bettina (témavezető: Dr. Kelentey Barna)

dr. D. Tóth Etelka (témavezető: Dr. Redl Pál)

dr. Hegedűs Viktória (témavezető: Prof. Dr. Dezső Balázs)

dr. Horváth Dóra (témavezető: Prof. Dr. Hegedűs Csaba)

dr. Nagy László (témavezető: Prof. Dr. Hegedűs Csaba)

dr. Pályu Eszter (Dr. Tornai István)

Sághy Tibor (témavezető: Prof. Dr. Szondy Zsuzsa)

dr. Skaliczki Marianna (Prof. Dr. Nánási Péter/Dr. Almássy János)Természetesen szívesen fogadjuk más, az eredményeit prezentálni tervező hallgató jelentkezését is.

Az előadások időtartama 8 perc lesz, amelyet 2 perces vita követ .

Az előadások absztraktjainak leadási határideje 2018.06.15. Kérem a megadott dátumig juttassák el hozzám emailben az összefoglalókat. Az absztrakt formai követelményei: maximum 1 oldal, 12 betűméret (Times New Roman), 1.5 sortáv. Az absztrakt elején szerepeljen az előadás címe, a hallgató neve, évfolyama, levelező/nappali tagozat megjelölése, az absztrakt végén pedig a témavezető és az esetleges pályázati források.

Tisztelettel kérek minden témavezetőt, hogy hallgatóját tájékoztassa a fentiekről!

Együttműködésüket és részvételüket előre is köszönöm!


Üdvözlettel:

Köröskényi Krisztina
a FODI titkára* * *


PÁLYÁZAT EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 "Az orvos-, egészségtudományi- és gyógyszerészképzés tudományos műhelyeinek fejlesztése" projekt kereten belül

https://www.dropbox.com/sh/docbazoyxk0jmko/AAAjNmMOyu0t491h2scF_K7la?dl=0


* * *


Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Doktori Iskola

ICTD Final Agenda 15 May 2018