Kongresszusok

Általános információk / General Information | Köszöntő / Welcome | Helyszín / Venue | Absztraktok / Abstract submission | Részvételi díjak | Jelentkezés | Kiállítóknak | Kapcsolat / Contact
A MAGYAR ARC-ÁLLCSONT ÉS
SZÁJSEBÉSZETI TÁRSASÁG XXI. KONGRESSZUSA
XI. DANUBIUS NEMZETKÖZI KONGRESSZUS


Tisztelt Kollégák!

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a XXI. MAÁSZT és a XI. Danubius Kongresszus 2017-ben szeptember 28-30-ig Debrecenben kerül megrendezésre és már harmadik alkalommal láthatjuk vendégül barátainkat, kollégáinkat és meghívott vendégeinket a cívis városban.

A kongresszus témái között szerepelnek a mindig örökzöld traumatológiai, onkológiai, rekonstrukciós sebészeti, állcsont ortopédiai, dentoalveolaris sebészeti, implantológiai és preprotekiai sebészeti kérdések különös tekintettel a digitális technológiák alkalmazására tervezésben és a kivitelezésben. Kongresszusunkkal egy időben azonos helyen a Kölcsey Központban kerül megrendezésre a Magyar Fogpótlástani Társaság Kongresszusa és Továbbképző Tanfolyama is. Ez a körülmény lehetővé teszi, hogy egymás szempontjait figyelembe véve közös szekciókban tárgyaljuk a szakterületeinket érintő kérdéseket.

A kongresszus szakmai-tudományos programja nemcsak az arc-állcsont és dentoalveolaris sebészeknek, hanem a fogorvosok széles körének is kínál szakmai megmérettetést és érdekességeket.

A folyamatosan megújuló eszközpark megtekintésének lehetőségét, kiállítóink és szponzoraink fogják biztosítani.

A tudományos program biztosítása mellett az előadások mellett remélem, sokaknak tud friss élményt nyújtani az elmúlt kongresszus óta tovább fejlődött városunk. Bízom benne, hogy mint a korábbi alkalmakkor most is kellemes emlékekkel távoznak majd városunkból.

A szervező bizottság és a magam nevében szeretettel várjuk Önöket 2017-ben Debrecenben.

Tisztelettel,

Dr. Redl Pál
Dr. Redl Pál
a kongresszus elnöke
MAGYAR FOGORVOSOK EGYESÜLETE FOGPÓTLÁSTANI TÁRSASÁGÁNAK
XXII. KONGRESSZUSA ÉS TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAMAI


Tisztelt Érdeklődők!
Kedves Kollégák!

Örömmel köszöntöm Önöket konferenciánk honlapján! A Magyar Fogorvosok Egyesülete Fogpótlástani Társaságának immáron XXII. kongresszusa idén a Magyar Arc- Állcsont és Szájsebészeti Társaság évenkénti kongresszusával közösen kerül megrendezésre.


E két rendezvény egy fedél alá hozását azért véltük fontosnak, mert számos olyan terület van - pl. CAD-CAM technológiák, implantológia - amely mindkét szakterületen dolgozó orvosokat, fogorvosokat érinti. Bízunk abban, hogy e közös rendezvény résztvevői olyan ismeretekre tehetnek szert, amelyet mind a napi munka során, mind a későbbiekben hasznosítani tudnak.


A háromnapos rendezvénysorozatunk nyitó napján "Korszerű eljárások a fogpótlástanban a XXI. sz. elején" címmel szervezünk továbbképző tanfolyamot fogorvosok számára. A második napon plenáris ülések kerülnek megrendezésre magyar és angol nyelven. A zárónapon a fogorvosok számára "A fogpótlástan aktuális kérdései" címmel tervezett továbbképző tanfolyam mellett az egyetemeken dolgozó PhD hallgatók munkái kerülnek bemutatásra önálló szekcióként. Idén is sor kerül a 2013-ban alapított Magyar Fogpótlástanért emlékérmek átadására. Ezzel a díjjal szeretnénk elismerni a hazai fogpótlástan kiemelkedő személyiségeit.


Remélem, hogy kongresszusunk résztvevői nem csak a tudományos előadásokra, hanem a szabadidős programokra, a közös esti vacsorára, és Debrecen - Magyarország legjelentősebb egészségturisztikai központja - által nyújtott rekreációs élményekre is szívesen emlékeznek majd vissza.


Tisztelettel,

Prof. Dr. Hegedűs Csaba
Prof. Dr. Hegedűs Csaba
az MFE Fogpótlástani Társaságának elnöke

  Webmester: Antal Adrián